Inspiration

Inspiration hoppas vi kunna fylla dig med härinne. Du får ta del av Matagofies värld där vi skriver om produktnyheter, erbjudanden och tipsar om hur våra produkter kan användas. En stor dos inspiration hoppas vi ge dig helt enkelt. Välkommen in i vår lilla värld!

Matagofie blogg inspiration instagram Följ oss på instagram

Hur sysselsätta barnen?

Bästa tipset på att sysselsätta barnen nu när vi alla är hemma så mycket – stavas TATUERINGAR. Så rolig aktivitet för både barn och vuxna! Barnen älskar gnuggisar och de är enkla att både sätta på och skrubba bort. Och du, ett litet trix för att kolla hur ofta de verkligen tvättar händerna är att sätta tatueringar på just händerna och se hur länge de sitter kvar…

Gör en cool tattoosleeve och låt barnen go bananas med tatueringarna. Fotocredd Minirebellerna.

Tatuerade ägg i Nyhetsmorgon på Tv4

Så roligt att våra tatuerade ägg var med i nyhetsmorgon i Andrea Brodins fina påskinslag. Att tatuera ägg på påsken är ett perfekt pyssel med barnen – minimalt med kladd och maximalt med kul! Det går att göra temaägg, exvis ett rymdägg med stjärntecken, astronauter och stjärnor eller bara hålla det enkelt med ett motiv. Ni bestämmer.

Hur gör man? Lätt som en plätt. Koka äggen och låt dem svalna. Sedan klipper du ut de motiv som du vill placera på äggen. Glöm inte att ta bort skyddsplasten. Blöt en wettextrasa, handduk eller svamp och håll mot motivet i 15sek. Avlägsna försiktigt och voila! Ägget är tatuerat och klart!

Se bilder från Andrea Brodins blogg här och hela påskinlägget från Nyhetsmorgon på TV4 här.

Tattoos för Romme Alpin

Vi älskar skidåkning och eftersom alla vi på Matagofie har barn – älskar vi också skidställen som är barnvänliga. Och vilken skilodge är mer familjevänlig än Romme Alpin? Enkelt svar. Ingen.

Därför blev vi också så glada när vi i höstas gjorde ett väldigt roligt jobb för just Romme Alpin. Vi skräddarsydde tattoos för dem. Utifrån deras fina lodge och verksamhet designade vi tattoos. Självklart är deras fina bandvagn med. Och våfflor som symboliserar deras härliga våffelstugor. De specialgjorda gnuggisarna finns bara att köpa i Romme Alpins skilodge. Perfekt aktivitet för barnen efter en lång dag i skidbacken. Så om du besöker lodgen, köp med dig gnuggisarna hem och förläng den där härliga skidsemesterkänslan.

Hur planerar man en tavelvägg i ett barnrum bäst?

Det är en riktig konst att placera tavlor och postrar på väggar. Den perfekta tavelväggen finns inte. Det handlar om personlighet och att anpassa och strukturera postrarna och printsen i förhållande till rum och person. Vi älskar när tavlorna hänger lite huller om buller och gärna att de byts ut då och då. Favoriter hänger kvar på väggarna men också viktigt för de små personligheterna att få utvecklas och se nya motiv. Låt barnen vara med och välja vad de vill ha på väggarna. Vill du verkligen vara med och styra så låter du dem välja mellan olika alternativ som du gillar. En första kvalitetscheck helt enkelt. Eftersom vi jobbar med postrar och prints har vi en del tips att dela med oss av. Såhär skapar du en snygg och personlig tavelvägg i ditt barnrum, enligt oss:

Leta inspiration och försök att förstå vad det är du gillar med tavelväggen och barnrummet. Är det motiven eller strukturen? Gillar du stora prints eller små? Oftast landar det på hur väggarna i barnrummet ser ut och vad som får plats. En kollektion av motiv är ofta ett fint blickfång och fungerar som ett större motiv.

Identifiera favoritpostrar och utgå från dem. Var i rummet placeras de bäst? Finns det en speciell vägg som vore perfekt eller ett speciellt kärt ställe? När man bygger en tavelvägg måste man utgå från en startpunkt, låt favoritpostern bli den startpunkten. Skapa sedan ett arrangemang utifrån postrarna som du placerat ut. Håll upp postrarna, flytta om och prova på alla möjliga sätt. Vissa postrar kanske passar bättre på möbler än på väggen. Snyggt med tavelarrangemang på byråer och i fönsterkarmar. Anpassa helt enkelt till rummets alla vråer och skapa en harmoni.

Fundera på ramar, vill du att det ska vara enheltigt eller en blandning av ramar. Vi gillar att utgå från motivet och välja ramar utifrån färger i motivet. Men på samma sätt blir det en snygg effekt med flera motiv och samma typ av ram som struktureras tillsammans på väggen. Återigen, hitta inspiration på nätet, titta igenom pinterest och instagram och se vad du fastnar för.

Sen är det bara att gå loss! Upp med postrarna på väggar och möbler. Låt barnen ha vackra och stimulerande miljöer i sina rum! Och blir det inte helt bra så är det bara att ändra om. Inget som lite spackel inte rår på! Lycka till!!

Rymden för barn

Rymden är ett hett tema för barn i dagisåldern och för barn som går i skolan! Det är spännande för barnen att upptäcka vår galax och vårt universum och all ny kunskap skapar ännu fler frågor. Visste ni förresten att det finns fler universum än vårt?

För barnen som är nyfikna av sin natur är rymden en outtömlig källa av spännande kunskap. Så härligt att se förskolor och skolor som tar tillvara på ett så viktigt naturvetenskapligt ämne som rymden och som inspirerar barn att läsa sig mer. Hejja våra underbara pedagoger!!

Det fina med naturvetenskapen är att det går att anpassa kunskapsnivån beroende på barnens ålder. De mindre barnen kan skapa planeter och månar, medan äldre barn lär sig att förstå hur det påverkar oss att jordklotet rör sig kring vår sol. Våra tatueringsark med rymdtema passar perfekt för att boosta ett begynnande rymdintresse. En Lajka hund på armen triggar definitivt igång tankebanor hos de små. Vi säger som Stephen Hawkings, var nyfiken och:

Kom ihåg, titta på stjärnorna och inte på dina fötter”.

Matagofie Gnuggisar Temporära tatueringar Rymd Rymdgnuggisar Rymd tattoos Rymdtatueringar tillfälliga tatueringar gnuggisar
Rymdgnuggisar

Hållbar julklapp

Letar du efter en hållbar julklapp? Du behöver inte leta längre. Våra personliga postrar uppfyller nämligen alla krav för en hållbar julklapp 2019. Se här bara:

  • Postern kommer garanterat uppskattas i många, många år
  • Postern kommer uppskattas av många = delad lycka!!
  • Postern trycks på papper i Sverige, inga långa och onödiga transporter här inte!
  • Postern skadar inte omgivningen på något sätt. Tvärtom kommer den förgylla rummet den tronar i!
  • Postern är personlig och unik – alltid ett stort plus!

Så vet du vad! Klicka hem en personlig poster som julklapp och du är både modern och smart!

Hållbar julklapp – Personlig poster

Hur sätter man på en barntatuering?

Hur applicerar man en barntatuering?

Det är lätt som en plätt att sätta på en barntatuering. Men, mycket kan ändå gå fel så det är ingen dum ide att läsa igenom instruktionerna bakom våra gnuggisar. En bra startpunkt är ren och torr hud, så tvätta rent med vatten och tvål och gnugga huden torr. Välj en plats som inte utsätts för vatten alltför ofta. Sätter man exempelvis en tatuering på handen så kommer den inte att hålla lika bra som en tatuering som sitter på axeln. Förutsatt att man tvättar händerna ofta såklart…

När huden är tvättad, klipp ut önskat motiv från arket. Och nu kommer det viktigaste. Avlägsna skyddspappret, dvs plasten. Gör man inte det så blir det ingen tatuering. Håll därefter motivet på stället där du vill ha tatueringen med någonting blött, exvis en blöt tvättsvamp eller fuktig handduk. Håll hårt i cirka 30 sekunder. Tag därefter bort svampen/handduken och avlägsna pappret. Voila, så är tatueringen klar. Nu bör den hålla i minst 3-5 dagar. Sen är det bara att börja om.

Hur var det man gjorde nu igen?

Jo, steg 1. Tvätta huden och torka av

Steg 2. Klipp ut motivet

Steg 3. Avlägsna skyddsplats

Steg 4. Placera motivet på huden

Steg 5. Håll en fuktig svamp eller handduk över motivet och pressa i 30 sekunder

Steg 6. Avlägsna pappret och din tatuering är klar!

Presenttips

Ett hett presenttips är att våra produkter är riktigt populära som presenter till barn! De är skapade med mycket omtanke och kärlek och våra materialval håller hög kvalitet. På det viset skapar vi produkter som blir älskade och håller riktigt, riktigt länge. Det känns hållbart – för naturen och för oss! Våra produkter är väldigt populära som doppresenter till både små tjejer och killar, men bra presenttips är att de också är väldigt uppskattade vid andra tillfällen. För att göra det enkelt för dig att välja, har vi valt ut några säkra kort. Låt dig inspireras av vår presentguide 2019 för barn:

DOPPRESENT OCH NAMNGIVNINGSPRESENT

Våra personliga posters passar perfekt som doppresenter för både tjejer och killar. Eftersom du själv designar postern genom att addera namn och versal blir tavlan unik och personlig. Barntavlorna blir ett fint inredningselement i barnrummet och ett vackert minne till både barn och vuxna. Då vi har ett brett urval av motiv, kan du välja den barnpostern som passar bäst dig bäst. En personlig poster är en hållbar och uppskattad doppresent i och med att den hänger kvar länge.

Vi trycker våra personliga posters i standardformat och fina ramar hittar du på exempelvis IKEA, Granit och Åhlens.

NYFÖDD UPP TILL 3 ÅRS ÅLDER

Personliga postrar passar bäst för nyfödda upp till 3 års ålder. Eftersom de blir ett kärt minne hänger de oftast kvar i barnrummet långt upp i åldrarna. Det gör postrarna till riktigt hållbara presenter! Och det gillar vi såklart!

Andra populära presenter är våra kuddar med världens snällaste spöke Booo. Kuddfodralen finns i fyra färger och vi trycker dem i Sverige på vattenbaserade färger. Detta för att vara så skonsam som möjligt om vår natur och våra små kuddanvändare.

Kuddarna säljer vi som kuddfodral och bra innerkuddar finns att köpa på exempelvis Åhlens, IKEA och Hemtex.

4 ÅR UPP TILL 7 ÅRS ÅLDER

För lite större barn, från 4 till 7års ålder är våra vanliga postrar fina presenter. Postrarna säljer vi i standardformat och fina ramar finns att köpa på exempelvis IKEA, Granit och Åhlens.

Booo kudden är också en uppskattad och fin present! Därför tar också många av våra små kuddkompisar med sig Booo kudden som bilkudde och övernattningssnutte. Finaste betyget!

Andra roliga presenter att ge till barn i den här åldern är också våra färgglada och fantasifulla tattoos. De är enkla att applicera och du tvättar bort dem med tvål och vatten. Gnuggisarna blir därmed en rolig aktivitet för både barn och vuxna!

TATUERINGSKALAS

Bjud in till ett riktigt härligt tatueringskalas! Låt barnen fritt få välja och vraka bland olika motiv och ge dem några riktigt snygga gaddar! Antingen mixar man motiv hej vilt eller så håller man sig till ett tema som kalaset har genomgående.

Gnuggisarna är enkla att applicera och det går också på mindre än en minut. Perfekt för barn med lite dåligt tålamod. Lika enkla som de är att applicera, lika enkla är de att ta bort. Med tvål och vatten avlägsnar du gnuggisarna. Tänk på att gnuggisar som sätts på handen kommer skavas av fortare än på exempelvis armen, eftersom handen utsätts för mer tvål och vatten.

Våra partytatueringar passar till vilket kalas som helst och det går enkelt att klippa ut motiv så att barnen fritt får välja vilka figurer just de vill ha. Om du hellre vill ha ett tema för hela kalaset, bjud in till ett fantasifullt indian– eller rymdkalas och ge barnen riktigt fina gnuggisar. Antingen fixar ni en tatueringsstudio på plats eller så smyger ni ner tatueringsark i kalaspåsarna. Tatueringsstudio är enkelt att fixa – en blöt svamp eller handduk och några tatueringar och det är klart. Roligast är såklart om ni lägger ner tid och energi på att dekorera tatueringsstudion. Sätt exempelvis upp inspirerande bilder och styla till med härlig belysning. Och du som vuxen ska självklart också ha några farliga gaddar! Tatueringskalas är garanterat uppskattat och roligt! För de vuxna också!

Kalasinbjudningar

Vi gillar snigelpost och kalasinbjudningar. För vem älskar inte att få hem ett riktigt inbjudningskort i brevlådan? Det är ju så härligt för barn att kunna ta på och se kalasinbjudan och verkligen få längta tills kalaset går av stapeln. Den klassiska regeln att man bjuder in så många barn som barnet fyller, tycker vi fortfarande håller. Fyller barnet ett år – varför inte bjuda den närmaste kompisen på ett riktigt mysigt litet kalas för två?

Hos oss hittar du olika typer av inbjudningskort. Vi har inbjudningar för de allra minsta – 1års kalaset! För även om barnet är litet är det ett fint tillfälle för barnet att få fira sitt första år. Och har 1åringen större syskon är det roligt och viktigt för dem att se att även de små firas med pompa och ståt!

Vi har även kalasinbjudningar för lite större barn, antingen med björn– eller rymdtema. Björnen har en söt hatt på sig och kalasinbjudningen med rymdtema visar en cool astronaut. Då snackar vi galaxens coolaste inbjudan! Eftersom alla barn är olika kan du därför välja det som passar bäst!

Alla inbjudningskort säljer vi i paket om 5st kort. Vidare printar vi korten på högkvalitativt papper (230 gr) och levererar dem med fina och hållbara c5 kuvert i naturmaterial.

Som du ser har vi några härliga kalaskort att välja på. Vilket inbjudningskort väljer du?