Köpvillkor

Köpvillkor i korthet:

  • Betalning sker via kort (Stripe) eller via Swish
  • Du har 14 dagars bytesrätt (gäller inte nedsatta eller personligt anpassade produkter)
  • För frågor är du välkommen att kontakta oss på hello@matagofie.com

1. Allmänt

Matagofie ägs och drivs av Matagofie AB. Du måste ha fyllt 18 år för att handla hos oss. Vi reserveras oss mot eventuella fel i artikelinformation och produktpriser och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

2. Beställning

Beställning sker via vår hemsida. När beställningen är gjord, skickas automatiskt en orderbekräftelse till den mailadress du har uppgett. Alla produkter på hemsidan finns tillgängliga för leverans om inget annat uttryckligen anges för produkten eller under beställningsprocessen. Vi har inget minsta beställningsbelopp, alla beställningar är välkomna, stora som små. Om du av någon anledning har problem med att handla i webshopen är du välkommen att kontakta oss på hello@matagofie.com.

3. Priser

Alla priser är inklusive moms (25%) och anges i svenska kronor (SEK).

4. Betalning

Betalning med kort sker tryggt och smidigt via Stripe. Du kan då betala med Visa, MasterCard eller American Express. Dina kortuppgifter lagras aldrig hos oss utan skickas krypterat via “Secure SSL”. Betalning kan även ske via Swish, du får då en bekräftelse att betalningen är genomförd i Swish-appen.

5. Äganderätt

Äganderätten till varorna övergår till kunden först efter det att full betalning erlagts för varan inklusive eventuella tillkommande dröjsmålskostnader.

6. Leverans

6.1 Inom Sverige

Beställningarna skickas via Postnord. De skickas som varubrev eller postpaket beroende på produkt, vikt och storlek. Varorna kan komma att levereras i mer än ett paket. Varor skickas direkt från Matagofies lager. Om det är ett litet paket, levereras det i din brevlåda. I annat fall sker leverans till det närmaste postkontor/serviceställe från den adress som du har angett i beställningen. För paket som levererats till ditt närmaste postkontor/serviceställe måste du hämta ut ditt paket inom 14 dagar, annars debiteras du en avgift på 300 kr oavsett köpesumma.

6.2 Utanför Sverige

För leverans utanför Sverige, kontakta oss på hello@matagofie.com, så ordnar vi det.

6.3 Leveranstider

Leveranser beräknas ta 5-7 dagar. Vid brådskande leverans, kontakta oss för leveransbesked. Vi gör alltid vårt bästa för att du ska få dina varor i tid! Om du har angivit en ogiltig adress och paketet måste skickas om, tillkommer en fraktkostnad.

6.4 Leverans-/Transportansvar

Ovan angiven leveranstid är förväntad leveranstid och vi garanterar inte att produkterna skickas inom angiven leveranstid, då vissa oförutsedda förseningar kan uppstå. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar. Matagofie står för transportrisken, d.v.s. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. På samma sätt står du för risken vid eventuell retur till oss.

6.5 Fraktkostnad

Du betalar endast en fraktavgift per beställning, oavsett hur många varor du beställer. Inom Sverige har vi en fast fraktkostnad på 49 SEK.

6.6 Emballage

Posters skickas i hårda papprör eller styva kuvert för att undvika att de skadas. Skulle så ändå vara fallet, läs mer under Skador (10).

7. Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt från det att du har mottagit beställningen. Om du ångrar ett köp, kontakta oss på hello@matagofie.com, senast 14 dagar efter mottagandet (d.v.s. då paketet hämtats ut av dig på ditt utlämningsställe eller brevet/paketet kommit hem till dig) och skriv också anledningen till returen. Produkterna måste vara i säljbart skick då de skickas tillbaka. Då kunden skickar tillbaka varan med hänvisning till ångerrätten (Distansavtalslagen), står kunden för fraktkostnaden. Kunden är också ansvarig om produkterna skadas eller kommer bort i returen. Vi löser inte ut varor som skickats mot postförskott. Matagofie betalar vid ångerrätten tillbaka pengarna så fort som möjligt, dock senast 30 dagar från den dag produkten kommit i retur, vilket föranletts av ditt returmail till oss.

Ångerrätten gäller inte för personligt anpassade produkter, då kunden gjort en individuell beställning med specifika uppgifter som ingår i produkten. Ångerrätten gäller heller inte för nedsatta varor.

Returadressen är:

Matagofie
Timmermansvägen 6
181 46 Lidingö

8. Reklamationer

Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med sina köp hos oss, så om produkten du köpt är skadad eller på annat sätt inte motsvarar det som avtalats, kontakta oss på hello@matagofie.com och skriv vad felet är.

Om reklamationen godkänns, skickar Matagofie då en retursedel och vi står för returkostnaden. Kunden bär ansvaret för att returen kommer tillbaka till oss. När vi behandlat reklamationen, betalar vi tillbaka pengarna inom 14 dagar.

9. Felleverans

Om du har fått fel vara, kontakta oss på hello@matagofie.com så hjälper vi dig att returnera varan. Matagofie står för returfrakten.

10. Skador

Vid skador på paketet skall du omedelbart göra en skadeanmälan till transportören.

11. Reservationer

Färger kan variera något beroende på olika typer av bildskärmar och därmed kan produkterna avvika i färg jämfört med färgen på den bildskärm du har tittat på.

12. Personuppgifter

I samband med din beställning hos oss, godkänner du att Matagofie använder dina uppgifter i verksamheten för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Varje gång du lägger en beställning hos Matagofie ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella. Personuppgifterna som du lämnar till oss används för orderhantering, kredithantering samt information och annat som syftar till att ditt köp ska fungera så smidigt som möjligt. Vid misstanke om brott kan vi lämna uppgifter till Polisen. Vi garanterar dock att ingen annan än Matagofie använder personuppgifterna. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidare ger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Matagofie är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

12.1 Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

12.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

12.3 Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

12.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
12.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: swish och Stripe.

12.4.2 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

12.4.3 Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

12.5 Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

12.6 Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

12.7 Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

12.8 Ansvarig för dataskydd
Matagofie är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

12.9 Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

13. Force Majeure

Händelser utanför Matagofies kontroll, som inte är förutsägbara, ska ses som force majeure. Detta innebär att Matagofie är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, utebliven leverans från leverantörer, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår även myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång på marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

14. Övrigt

14.1 Copyright                                                                                     

Alla texter, bilder och övrigt material på Matagofie webbplats tillhör Matagofie AB, regnummer: 559074-4149. Kopiering och eftertryck etc. förbjuds. Hör av dig till oss om du vill låna bilder.

    • Tvist

Vi eventuell tvist följer Matagofie Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Läs mer http://arn.se/.